24 verwerkingen
Sorteren op: Verwerking / Organisatie / Onderdeel / Nummer
Onderzoek ondersteuning Cyber Awareness Programma (CAP): ACT II
Wetenschappelijk onderzoek naar effectieve interventies, gedifferentieerd naar waardenprofielen, om bij Defensiepersoneel het niveau van cyber awareness en cyberveilig handelen te vergroten.
Veiligheidsscan Militaire complexen, dienstverlening KMar.
Inzicht verkrijgen in de ervaren veiligheid op grotere militaire complexen en de dienstverlening door de KMar, om daar zo nodig de dienstverlening door KMar en de aanpak op het gebied van handhaving en toezicht aan te passen. Het geven van een beeld van de defensiecultuur op diverse aspecten zoals wendbaarheid, veiligheid, vertrouwen en transparantie.
Onderzoek Focus op Dutchbat III
In kaart brengen van Dutchbat III-missie gerelateerde ervaringen, problemen, zorgbehoeften, en ervaren kwaliteit van leven, welzijn, erkenning en waardering, van de groep Dutchbat III-veteranen en hun thuisfront door grootschalig vragenlijstonderzoek, verdiepende interviews en groepsbijeenkomsten (PLA’s).
Onderzoek pensioencompensatiemaatregel
Valideren model pensioencompensatie
Onderzoek innovatieklimaat en effecten daarvan op de innovatieprestatie
Vergroten van inzicht in de innovatiecultuur, co-creatie, sociale innovatie en de innovatieprestatie bij de Defensieonderdelen. Dat inzicht kan dienen als sturingsinstrument voor het vormgeven van beleid en het uitvoeren van concrete acties, bijvoorbeeld ter verbetering van de innovatiecultuur
Onderzoek Goed Werkgeverschap tijdens COVID-19
Verkrijgen van inzicht over welzijn, gezondheid, effectiviteit van werken en veilig kunnen werken conform de RIVM-richtlijnen.
Medisch wetenschappelijk onderzoek toepasbaarheid sneltesten COVID-19
Het onderzoeken van de toepasbaarheid van de twee sneltesten COVID-19 om beter inzicht te verkrijgen in de gezondheid van militairen. Met toepasbaarheid wordt in deze bedoeld: onderzoeken van de testkwaliteit van de sneltesten bij gebruik van bloed, speeksel en swab, gelet op de specifieke militaire omstandigheden. Als de resultaten (anamnese + lab-uitslagen) van de studie voldoende goed zijn, kan Defensie beter geïnformeerde en snellere besluiten nemen ten tijde van deze COVID-19 epidemie.
Onderzoek pilot leerlingenmonitor
In kaart brengen van de beleving van initiële opleidingen door leerlingen, om daarmee de tevredenheid te kunnen vergroten en onnodig opleidingsverloop te kunnen beperken
DTD-MWO Oral Health Care and Risk Assessment in the Dutch Armed Forces
Beantwoorden onderzoeksvragen vanuit retrospectief op bestaande tandheelkundige gegevens van de bronsystemen en medisch archief SIB. Specifiek voor verbeteren werkwijze Defensie Tandheelkundige Dienst (DTD), de risicoanalyse die ten grondslag ligt aan de dental fitness categorie (DFC) en beleid zoals bepalen welke categorie militairen de meeste zorg nodig hebben en daar meer zorgcapaciteit inzetten voor die groepen.
Gezondheidsmonitoring, Onderzoek met pseudo-anonieme persoonsgegevens bin
Gezondheid van militairen en de effectiviteit van de zorg, waar mogelijk, te verbeteren door epidemiologische analyses, hetgeen het inzicht in gezondheid en geleverde zorg verhoogt.