Arbeidsvraagpanel (AVP) 2023-2028 - 20220704

Hier vindt u een beschrijving van gegevensverwerking Arbeidsvraagpanel (AVP) 2023-2028 - 20220704 in het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming(AVG), met als doel:

Doel van het onderzoek is in kaart te brengen welke ontwikkelingen er zijn in het personeelsbeleid, de arbeidsmarkt en maatregelen op het terrein van de brede welvaart van werkgevers.
Taak van algemeen belang. Het SCP verricht beleidsrelevant wetenschappelijk onderzoek, zie Aanwijzingen voor de Planbureaus: https://wetten.overheid.nl/BWBR0031972/2012-04-01. SCP werkt niet in opdracht en bepaalt haar eigen onderzoeksagenda, vastgelegd in het MeerJarenProgramma dat goedgekeurd is door de Ministerraad. De verzamelde gegevens worden uitsluitend gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek op het terrein van het SCP.

Betrokkene en gegevens

Van wie worden welke gegevens verwerkt en wat is het doel hiervan.

Sleutelinformant die goed op de hoogte is van het personeelsbeleid van de werkgever, zoals hoofd vestiging of hoofd personeelszaken

  • Gegevens: Naam sleutelinformant, functie, naam organisatie, geslacht, email adres, telefoonnummer
  • Verzameldoel: Doel van het onderzoek is in kaart te brengen welke ontwikkelingen er zijn in het personeelsbeleid, de arbeidsmarkt en maatregelen op het terrein van de brede welvaart van werkgevers.
  • Bewaartermijn: Onderzoekspanel om veranderingen te meten. Naam en contactgegevens van respondent worden 4 jaar na dataverzameling verwijderd. KVK-nummer en postcode bedrijf worden wel voor altijd bewaard (ivm kunnen koppelen in RA aan registergegevens). Surveydata worden voor altijd bewaard i.v.m. mogelijk vervolgonderzoek en repliceerbaarheid (zie Gedragscode VSNU art. 3.3).
  • Bron: Betrokkene Organisatiegegevens en adressen komen uit LISA-bestand (https://www.lisa.nl/home). Naam van contactpersoon (betrokkene) wordt door verwerker opgevraagd bij organisatie of komen uit de vorige dataverzamelingsronde. Aan het einde van elke dataverzamelingsronde worden de contactpersonen gevraagd of hun contactgegevens bewaard mogen worden voor herbenadering voor een volgende ronde. Indien deze toestemming is verleend, dan worden de contactgegevens voor de eerstvolgende ronde gebruikt.
  • Betrokkenen waren niet verplicht deze gegevens aan te leveren.

Automatische besluitvorming

Er is geen sprake van besluitvorming over persoonsgegevens op basis van automatisch verwerkte gegevens.

Ontvangers

Gegevens worden verstrekt aan onderstaande 'ontvangers'.

  • geautoriseerde SCP medewerkers

Doorgifte buiten EU

Er is geen sprake van doorgifte van persoonsgegevens aan één of meer landen buiten de Europese Unie of aan een internationale organisatie.

 

Verantwoordelijke

adjunct directeur Sociaal en Cultureel Planbureau

Bezoekadres

Bezuidenhoutseweg 30
2594AV DEN HAAG
NEDERLAND

Postadres

Postbus 16164
2500BD DEN HAAG
NEDERLAND

Referentie

Verwerkingsnummer: M11573
Type: Primair