Sociale basis - 20240701

Hier vindt u een beschrijving van gegevensverwerking Sociale basis - 20240701 in het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming(AVG), met als doel:

In 2023 wordt als voortraject voor het kwantitatieve project IHO en het kwalitatieve voortgangsproject sociale basis een aantal focusgroepen uitgevoerd om te verkennen wat voor soort hulp buren aan elkaar verlenen, op wat voor manier en waarom. Deze input wordt vervolgens gebruikt om in het verdiepende onderzoek betere vragen te kunnen stellen en goede casussen te kunnen selecteren.
Taak van algemeen belang. Het SCP verricht beleidsrelevant wetenschappelijk onderzoek, zie Aanwijzingen voor de Planbureaus: https://wetten.overheid.nl/BWBR0031972/2012-04-01. SCP werkt niet in opdracht en bepaalt haar eigen onderzoeksagenda, vastgelegd in het MeerJarenProgramma dat goedgekeurd is door de Ministerraad. De verzamelde gegevens worden uitsluitend gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek op het terrein van het SCP.

Betrokkene en gegevens

Van wie worden welke gegevens verwerkt en wat is het doel hiervan.

Mensen die klusjes doen voor mensen in hun buurt. Te denken valt aan mensen die informele hulp bieden, zorg voor kinderen bieden etc.

  • Gegevens: Informatie over het geven van informele hulp, sociale cohesie, buurtbetrokkenheid en redenen om hulp te bieden.
  • Verzameldoel: In 2023 wordt als voortraject voor het kwantitatieve project IHO en het kwalitatieve voortgangsproject sociale basis een aantal focusgroepen uitgevoerd om te verkennen wat voor soort hulp buren aan elkaar verlenen, op wat voor manier en waarom. Deze input wordt vervolgens gebruikt om in het verdiepende onderzoek betere vragen te kunnen stellen en goede casussen te kunnen selecteren.
  • Bewaartermijn: Audiobestanden (en/of videobestanden) worden 10 jaar bewaard en daarna vernietigd. Transcripten worden 25 jaar bewaard.
  • Bron: Betrokkene
  • Betrokkenen waren niet verplicht deze gegevens aan te leveren.
  • Bijzondere persoonsgegevens

    • Persoonsgegevens waaruit ras of etnische afkomst blijkt

Automatische besluitvorming

Er is geen sprake van besluitvorming over persoonsgegevens op basis van automatisch verwerkte gegevens.

Ontvangers

Gegevens worden verstrekt aan onderstaande 'ontvangers'.

  • Geautoriseerde SCP medewerkers

Doorgifte buiten EU

Er is geen sprake van doorgifte van persoonsgegevens aan één of meer landen buiten de Europese Unie of aan een internationale organisatie.

 

Verantwoordelijke

adjunct directeur Sociaal en Cultureel Planbureau

Bezoekadres

Bezuidenhoutseweg 30
2594AV DEN HAAG
NEDERLAND

Postadres

Postbus 16164
2500BD DEN HAAG
NEDERLAND

Referentie

Verwerkingsnummer: M12646
Type: Primair