110 verwerkingen
Sorteren op: Verwerking / Organisatie / Onderdeel / Nummer
METT MIRT Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel - Gouda
De burger/stakeholders informeren en betrekken bij grote ruimtelijke projecten, samenwerkingsplatformen voor bijvoorbeeld participatieplatformen om met verschillende doelgroepen te praten over gebieden, plannen of thema’s.
Departementale registratie ernstige onregelmatigheden bij subsidies
Registreren van ernstig misbruik van subsidies.
Onderzoek Financieringsbehoefte natuurinclusieve landbouw – input stakeholders
PBL onderzoekt op verzoek van het ministerie van LNV de financieringsbehoefte van agrarische bedrijven die starten of overschakelen naar natuurinclusieve landbouw, met de vraag welke kansen en belemmeringen zij voor natuurinclusieve landbouw op hun bedrijf zien. De vragenlijst is bedoeld om een beeld te krijgen van het aantal boeren dat dergelijke maatregelen reeds op het bedrijf genomen heeft, dan wel overweegt om ze op de korte termijn te nemen.
onderzoek Autokeuze en mobiliteitsgedrag
PBL analyseert op basis van de gegevens het gedrag van personen ten aanzien van het product "auto", om zodoende inzicht te verkrijgen in de effecten van beleidsinstrumenten die het bezit en het gebruik van het product "auto" proberen te beïnvloeden.
onderzoek Langer zelfstandig wonen – input stakeholders
Beleidsstudie naar de knelpunten, gevolgen, opgaven en (beleids)strategieën van het langer zelfstandig wonen van ouderen. Het onderzoek benadert het langer zelfstandig wonen als een integraal vraagstuk met wederkerige relaties tussen de vijf beleidsdomeinen wonen, zorg en welzijn, arbeidsmarkt, financiën, en mobiliteit. Enerzijds kunnen potentiële knelpunten voortkomen uit regelgeving binnen aanpalende beleidsdomeinen. Anderzijds kan het langer zelfstandig wonen van ouderen gevolgen hebben voo
Onderzoek Toekomstverkenning natuur – input stakeholders
Iedere 4 jaar maakt het PBL een Natuurverkenning waarin ‘de toestand en de verwachte ontwikkelingen ten aanzien van natuur, bos en landschap worden beschreven’. De primaire doelgroep zijn kabinet en parlement. De Natuurverkenning is echter ook bedoeld om het maatschappelijk debat te voeden, en heeft daarmee dus een bredere functie. In de Natuurverkenning onderzoekt PBL het grote plaatje: wat betekent het bijv. als we de Nederlandse samenleving natuur-inclusief gaan inrichten?
Onderzoek Toekomst van de wijk – input stakeholders
Beleidsstudie om de vraag te beantwoorden aan welke voorwaarden lokale regelsystemen moeten voldoen om de ‘wijk van de toekomst’, gekenmerkt door hoge ambitieniveaus op zowel milieu als sociaal terrein, mogelijk te maken, en tegelijkertijd tot een (substantiële) vereenvoudiging van die systemen te komen? Nadenken over regels, maar het regelsysteem niet te ingewikkeld te maken.
Beheer onderzoeksdata – basisregistratie Kadaster (BRK)
Algemeen: Om in wetenschappelijk (beleids)onderzoek kwantitatieve analyse te kunnen doen, heeft PBL bronbestanden nodig met informatie over mensen, objecten, gebieden etc. die van invloed zijn op de inrichting en de kwaliteit van de fysieke leefomgeving. Specifiek: De BRK is relevant en interessant voor onderzoek naar veranderingen in en sturingsfactoren voor landschapsinrichting, perceelgebruik en eigendomsposities in brede zin.
onderzoek Betaalbaarheid energierekening – input stakeholders
De namen en contactgegevens worden verwerkt om de experts te identificeren, contact te hebben over het onderzoek, het interview af te nemen en het gesprekverslag goed te keuren. De door de experts gegeven input wordt gebruikt in de onderzoekanalyses. Zonder nadere koppeling aan specifieke personen kunnen zienswijzen ook letterlijk in het onderzoeksrapport worden opgenomen. De gespreksverslagen worden bewaard met de bijbehorende namen en contactgegevens, zodat na verloop van tijd het nog steeds
METT Goederenvervoercorridor
burger/stakeholders informeren betrekken grote ruimtelijke projecten, samenwerkingsplatformen voor bijvoorbeeld aanbestedingstrajecten ruimtelijke projecten co-creatie participatieplatformen met verschillende doelgroepen te praten over gebieden, plannen thema’s.